tirsdag den 27. oktober 2009

Madopskrifter..



Min datters lette Italiensk Omelet til 5 personer, opskrift fra skolen. :) 
  • 10 æg
  • 300 gr. skinke i tern (man kan selvfølgelig vælge noget andet kød eller grønt)
  • 2 små rødløg
  • 1 rød chilipeber
  • 16 små cherrytomater (en hel pakke)
  • 1 pakke champignons
  • 1 tsk. havsalt og lidt peber
  • 1 dl mælk eller fløde

Tilberedning:
  • Tag en passende skål frem
  • Slå æggene ud i skålen
  • Tilsæt mælken samt salt og peber
  • Del tomaterne i 4 og put også det i skålen sammen med skinken.
  • Skær derefter rød peber i tern, chilipeber i fine skiver, champignon i 4 dele og hak løget fint.
  • Disse sidst nævnte ingredienser skal svitses i 1 minuts tid på en sautépande med lidt olivenolie i.
  • Dernæst hældes skålens indhold på panden og skru ned på lav blus.
  • Lad omeletten blive gyldenbrun før du vender den.
  • Lidt reven parmesanost smager dejligt ovenpå omeletten.



Vegetarisk Chili til 8 portioner.

Ingredienser:
  • 2 kopper fint hakket rødløg
  • 1 kop hakket rød peberfrugt
  • 1 fint hakket jalapeño
  • kop revet gulerødder
  • 4 fede fint revet hvidløg
  • 2 skeer chilipeber
  • 2 tsk. knust spidskommen
  • 1 tsk. knust koriander
  • 1 tsk. kanel
  • 1/4 teske cayennepeber
  • Salt og peber
  • 1 dåse italienske flåede tomater eller bare alm. flåede tomater
  • 1 kop vegetabilsk bouillon
  • ½ kop bulgur
  • ½ kop kogte linser
  • 1 dåse kidney bønner
  • 1 dåse lima bønner

Tilberedning:

Sauter grønsagerne i en smørelse, (smør, olie). Tilsæt grøntsagerne og hvidløg, og sauter over medium varme. Tilsæt chili pulver, spidskommen, koriander, kanel og cayennepeber. Kog grøntsagerne i krydderierne i cirka 5 minutter. Krydr med salt og peber. Tilsæt tomater, bouillon, bulgur, linser, kidneybønner og Lima bønner. Lad retten simre og kog indtil bulguren er mør, ca.10 minutter. Smag for at se om retten er tilpas og server, eller lad den køle ned og nedfryse det.


Mums - endnu en af min datters opkrifter på vegetarlasagne til 4 personer.

Ingredienser:
  • 5 søde gulerødder
  • 1 squash
  • 250 gr. champignons
  • 2 fint hakket løg
  • 3 fede hvidløg
  • 2 ds. hakkede tomater
  • Lasagneplader
  • 1 pk. monaysauce
  • 150 gr. revet ost
  • salt og peber
  • Chili
  • Basilikum
  • Oregano

Tilberedning:

Skær squash, løg og champignons i tern eller skiver. Riv gulerødderne på et et rivejern og pres hvidløgene. Steg løg og hvidløg i en gryde. Tilsæt squash og champinons, tilsat derefter hakkede tomater og smag til med krydderier. Når dette er kogt lidt, tilsat de rivede gulerødder.

Smør et ildfast fad med olie og læg grønsagsblandingen, lasagneplader, monaysauce i skift og put til øverst mornaysaucen og det rivede ost.

Bag lasagnen i forvarmet ovn i ca. 30 minutter ved 200 grader. God appetit.

Retten kan også bruges som pastaret eller risret.

3 kommentarer:

  1. De er også rigtig gode. :) Man skal bare smage til med krydderier indtil du synes det har den rette smag. :)

    SvarSlet
  2. Vi sidder lige nu og venter på at vegetar lasagnen bliver færdig - det dufter øøhmm..:)
    Karo, du må da også have nogle lækre opskrifter. :)

    SvarSlet