lørdag den 24. oktober 2009

Super mor af Anna Skyggebjerg

"Must have".

Ja, der er utrolig mange blogs. Jeg faldt over Anna Skyggebjergs blog - Hele 3 ting, da jeg havde købt Anna Mette Fuhrmanns bog; Min mor, og så på bagsiden af hendes bog at, Fuhrmann havde en blog - Fuhrmann for dig.

Senere på Fuhrmanns blog falder jeg over Anna Skyggebjergs blog - Hele 3 ting. Jeg kunne straks lide hendes positive holdning på bloggen og hendes måde at sammensætte det hun møder og oplever og nedskriver i sin blog.

I går opdager jeg så, at hun har skrevet bøger, Zen for mødre og Super mor. Wooow, selvom jeg er hjemmegående husmor, kunne jeg da godt bruge nogle fif til at få en hverdag med ro og mere tid sammen, om ikke andet så har jeg dem nok allerede. Men jeg kan godt lide at se andres synspunkter. Hvordan de håndterer deres liv for at gøre det nemmere og for at få tid med familien.

Her er en beskrivelse af bogen Super mor af Anna Skyggebjerg.

Super mor.
Smutveje for enlige mødre – og andre seje kvinder, der vil have en nemmere hverdag.
Super mor er den første bog i Danmark, der er skrevet særligt til enlige mødre.
Men alle travle kvinder kan læse med. I Super mor er der kapitler om, hvordan du nemmest slipper af sted med at holde orden, at købe ind og at lave mad. Og der er kapitler om, hvordan du får det bedste samarbejde med børnenes fædre, hvordan du lærer at sige nej og at springe over, hvor gærdet er lavest – og hvad du skal huske, når du dater.

Der er til gengæld ikke et eneste ord om at klare ærterne med feng-shui og bare-tænk-positivt. Super mor er kæk husmoderservice anno 2007: Spandevis af nede-på-jorden gode råd, der er afprøvede i praksis. Jeg ved, de virker. De vil med garanti give dig og dine børn en nemmere hverdag med mere ro og mere tid sammen. Og kunne I måske godt bruge mere ro og mere tid? Oveni handlen får du et festfyrværkeri af citater fra et panel af enlige mødre samt lange interviews med kendte, enlige mødre, som alle generøst deler ud af deres erfaringer og bedste råd. Og de har mange!

2 af læsernes udtalelser af bogen. :)

- Jeg er godt nok ikke enlig mor, men jeg syntes sagtens jeg kunne bruge en masse alligevel- og ikke mindst få en masse grin! Du skriver simpelthen hammergodt, der var flere gange hvor jeg altså lige blev nødt til at læse højt for min mand, fordi han undrede sig over mine højlydte grin.

- Tak for din dejlige bog - jeg har netop læst sidste linie. Super Mor: det er sådan en, der kæmper og ender med at have det bedre end før.
Du og de øvrige mødre, der fortæller i bogen, viser, at vejen ud af osteklokken, bitterheden og offerrollen kan vælges af os alle.