tirsdag den 10. november 2009

Min allerførste lille nevø.♥



I dag har fået den ære at få titlen som Faster Dora til min allerførste nevø. Min dejlige bror Hans-Henrik og hans samlever Thrune har fået en dreng på Horsens Sygehus kl. 17:58, med en vægt på 4.192 g og en længde på 51 cm. ♥

Jeg har oversat denne dejlige sang fra et grønlandsk band - Qulleq, som jeg har hørt her til aften i dagens dejlige anledning, velkomsthyldest til min lille nevø. ♥



Silarsuarmut tikilluarit/Velkommen til verden.

Velkommen til verden
Lille nyfødt barn
Tryghed og indre ro
giver du med varme
Der, føler jeg lykken
og glædens tårer frembringes

Du bringer glæde lille nyfødt
Vi modtager dig med kærlighed
Vi omfavner vi dig sagte med varme
med trygheden om at du er sund og rask

Velkommen til verden
Lille nyfødt barn
Jeg håber og ønsker
du vokser sund og rask
med kærlighed og varme
ønsker jeg dig lykke på din fødsel

Du bringer glæde lille nyfødt
Vi modtager dig med kærlighed

Vi omfavner vi dig sagte med varme
med trygheden om at du er sund og rask

Super mor.

Jeg fik jo læst Super Mor af Anna Skyggebjerg i går og jeg ved allerede hvem jeg kan anbefale den til, især fordi man får denne følelse af at, man ikke er alene om hvordan alenemødre har håndteret alle de ting de møder i hverdagene og kan nikke genkendende til. Jeg kan varmt anbefale den til alle mødre. Bogen er så nemt at læse og med bredt indhold af gode råd og informationer, bogen er enorm rar at læse og kan læses på et par timer og man kan kun blive varmt i hjertet af medfølelse i nogle situationer man på en eller anden måde selv har stået i.


Jeg er især glad for at, der i bogen også bliver nævnt, vigtigheden i de sociale kompentencer og relationer vi som forældre må lære vores børn, ved at være levende eksempler, hvordan vi voksne snakker til hinanden eller snakker om andre og hvordan vi hjælper hinanden. Der er også gode råd til alenemødre som fungerer godt sammen faderen til barnet og til alene mødre hvis forhold til barnets far ikke fungerer godt sammen og ikke mindst hvad man som alenemor må sætte grænser for og håndterer i alle mulige situationer man kan komme ud for.


De gode råd om at skabe ro og orden, kan varmt anbefales til alle. Jeg selv har gjort store erfaringer ved, at smide 32 store kasser af mine egne ting og 10 store plastposer af tøj for at få mere ro og orden, især i det byggerod vi har levet i.

De mange små indslag som alenemor, har jeg mest oplevet som hjemmegående husmor og med en ægtemænd som rejser meget. Lært at tage hele ansvaret selv og har skulle lære at, dele ansvaret når farmand kom hjem igen og skulle huske at involvere i alt ham det der var sket, mens han har været væk. Jeg kan især huske det første år, som hjemmegående husmor, min savn til min mand, til sankthans aften, efterårsferien og påskeferien, hvor jeg ofte så familie med far og mor med børn sammen. Hvor jeg selv måtte lære at snitte et stykke gren til snobrød til sankthans aftenen og gå turene alene med børnene i påskeferien og efterårsferien, hvor man følte at, man var den eneste uden en mand, og de aftener hvor jeg ingen havde at dele med, når jeg kiggede på mine sovende børn, og tænkte hvor store de var blevet og når de havde sagt et eller andet, som jeg og min mand kunne smile ad når han var hjemme og for ikke at glemme min nyeste erfaring med lapning af slange på en cykel, helt selv. :0)

Det har været en fornøjelse og fyldt med varme jeg har læst Anna Skyggebjergs bog, Super Mor og tilmed vigtige informationer jeg har fået af bogen. Jeg glæder mig til at læse endnu en af hendes bøger, Zen for mødre.

Anna Skyggebjerg har også en rigtig dejlig og skøn blog, som hun skriver i næsten hverdag. Hele 3 ting, hvor hun skriver om 3 skønne ting, fra hverdagen som man også kan få glæde og inspiration af. :0)