fredag den 20. november 2009

I går var jeg henne ved en enlig mor til en af drengene fra min mellemstes klasse. Jeg kender hende ikke så godt, kun set hende et par gange med sin søde søn, og jeg bed mærke i hende til forældremødet, fordi hun var dyb frustreret over at hendes søn blev mobbet fra nogen i klassen og at han ofte græd fordi han var så ked af det. Under mødet bad hun om hjælp, værktøjer til at hjælpe hendes søn, så hun kunne hjælpe ham til at få det bedre med sig selv. Jeg kunne bare ikke få hende ud af hovedet og jeg havde så ondt af hendes lille søn, så jeg tænkte et eller andet må jeg da gøre, kender I de følelser?

Jeg har jo læst Super Mor af Anna Skyggebjerg og da jeg læste den, tænkte jeg faktisk på hende og et par af mine veninder, fordi jeg ved at hun og et par af mine veninder er enlige mødre, den ene er nyforelsket. :0) Så jeg tænkte, den bog jeg havde købt, skulle hun have og en liste over Carsten Sommerskov indspilte cd´er som sønnen kan lytte til.

Så jeg tog mig sammen, selvom jeg var lidt nervøs, men hun blev glad og måske en lille smule overrasket, da jeg lige pludselig stod udenfor hendes dør med Anna Skyggebjers bog Super Mor og listen på Carstens Sommerskovs indtalte cd´er. Bogen gav jeg hende, fordi jeg synes at, hun er en Super Mor. Jeg håber og ønsker at der er flere der henvender sig til hende for at give hende flere værktøjer til at hjælpe hendes søn.

Carstens Sommerskov som eftersigende skulle være Danmarks førende mentaltræner, han har skrevet flere bøger og indtalt mange CD´er med mentaltræning. Om ikke andet kan man som forældre selv også lytte til dem og bruge nogen af værktøjerne selv? Og der er ingen hokus pokus i dem, men er indspilte cdér som lærer barnet flere handle muligheder og en indsigt i selvværd til forskellige aldersgrupper. De kan også lånes på bibliotekket, men er vist ret populærer så, man skal bestille og vente lidt.

  • 4 - 8 år - 3 forskellige cdér

Du er god nok - du ka´! Du er noget helt specielt! og Andre kan li´mig!

  • 8 - 12 år - 3 forskellige cdér

Du ka´ - du er god nok! Du er noget særligt! og Glad i skolen!

  • 12 - 16 år - 1 cd

Glæde, Energi og Selvværd!

Jeg har kun prøvet at købe den til teenager og jeg synes faktisk den er rigtig god og kan varmt anbefale den, da der også på en forståelig måde (teenageforståelig) bliver fortalt om alkohol og drugs. Han har også mange andre bøger og cd´er til voksne, jeg har vedlagt linket til hans hjemmeside.

I dag, har jeg en følelse af dyb respekt for de lærer og pædagoger der er på en skole. Jeg beundrer og respekterer deres arbejde og deres person.