tirsdag den 17. november 2009

Vi har lige været til forældresamtale for vores mellemste på 8 år, som det går rigtig godt med og hvor var det bare dejligt at, høre at de faktisk har en god håndtering af konfliktløsninger. Deres antimobbestrategi har bare ikke været synlig for forældre andet en termometeret og at lærene på den mellemstes klasse har været til et kursus indenfor AKT - Adfærd - kontakt og trivsel. En efteruddannelse som går ud på at udvikle lærernes og pædagogernes kompetencer til at håndtere børns socio-emotionelle og andre problemer.

Efteruddannelsen AKT vedlagt beskrevet af Univercity College Lillebælt.

(Børn med socio-emotionelle vanskeligheder er normalt begavede børn, der oftest har et meget lavt selvværd og meget store vanskeligheder med at begå sig socialt. De har til tider en meget voldsom adfærd, har oftest svært ved at skabe overblik og aflæse de sociale signaler. Børnene har store vanskeligheder med at indleve sig i andre, har svært ved at koncentrere sig, er let afledelige, kravafvisende, og lysten til at lære er oftest meget lav.)

En efteruddannelse i AKT har til formål:

  • at udvikle lærernes og pædagogernes kompetencer i arbejdet og samarbejdet med børn, forældre og kolleger i forhold til børn med f.eks. socio-emotionelle problemer.


  • at øge de personlige og faglige kvalifikationer i forhold til arbejdet med disse børn.
  • at udvikle relationskompetence hos henholdsvis lærere/pædagoger i forhold til elever og forældre.

  • at kvalificere AKT-lærerne til at mestre specialundervisningens nye opgaver, herunder inklusion af elever med AKT.

  • at kvalificere professionelle til at kunne påtage sig en ny AKT-rolle, hvor fokus er flyttet til kvalificering af almen undervisning og vejledning af kolleger.

Så der bliver gjort noget, det er der bare så dejlig betryggende og lærerne var meget glade for, at de værktøjer de selv har brugt i arbejdet på en god trivsel på klassen - er netop de værktøjer de er blevet undervist i på AKT efteruddannelsen.


Så er det bare om at synliggøre lærenes gode arbejde på skolens hjemmeside eller som pjecer. Jeg er stadig spændt på mødet i morgen, som er om den uheldige episode der er sket med en af drengene fra min mellemstes klasse.

Jeg håber at, forældrene vil arbejde mere på, at arbejdet på en god trivsel på skolen, skal synliggøres.

Den 02.02.2010 kl. 19:00 vil der til forældre på vores skole afholdt en foredrag om Adfærd, trivsel og læring på skolen af Jens Andersen og der skulle hilses og siges at Jens Andersen ikke gør foredraget om AKT kedeligt, men virkelig underholdende og overraskende over hvor stor betydning forældrene har på deres børns adfærd - selv uden at være der.. . :0) Spændende..

Jens Andersen har en hjemmeside som hedder ATHENA formidling af foredrag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar